Porkkana-Kesäkuirpitsasämpylät

Vaivan säästämiseksi tein tällä kertaa sämpylät peltileiväksi. Nopeaa ja helppoa!

Noin 20 kpl
3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
yhteensä 3 dl kesäkurpitsaa ja porkkanaa hienoksi raastettuna
2 dl kaurahiutaleita
6-7 dl vehnäjauhoja



1. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna hiiva maidon sekaan. Lisää suola ja öljy ja sekoita hyvin niin, että hiiva on kokonaan liuennut.
2. Lisää taikinaan porkkana- ja kesäkurpitsaraaste, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot taikinaa alustaen. Taikina saa jäädä hiukan löysäksi.
4. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 min
5. Lisää hiukan jauhoja ja alusta taikina uudelleen. Kaada sitten edelleen hiukan löysä/pehmeä taikina pellille  ja jaa taikina pizzahyrrällä tai veitsellän noin 20 osaan. Anna kohota vielä liian alla noin 30 min.
6. Paista peltisämpylöitä 225 asteisessa uunissa noin 12 min, kunnes ne ovat saaneet väriä ja leivän pohja kumahtaa, kun sitä kopauttaa.

Laita tuoreen sämpylän väliin vaikka maustamattonta tuorejuustoa ja herneenversoja... Nam, nam!

Aluperäinen ohje, jota olen pikkuisen muokannut löytyy Leivotaan-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.