Raikas perunasalaatti

Kiva lisäke vaikka grillimakkaralle. Tähän voi hyvin käyttää aterialta jääneet keitetyt perunat.

Ohje on vanhasta Makulehdestä ja siinä tätä salaattia suositeltiin Juhannusherkuksi.

Hyvää oli vaikkakin vähemmälläkin kastikkeella pärjäisi hyvin mutta sehän on makuasia. Itse tykkään enemmän, jos kastike ei peitä kaikkea ja raaka-aineet näkyvät paremmin. On hiukan kauniimpaakin silloin.


Noin 1 kg keitettyjä uusia perunoita
3 herkkukurkkua
2 omenaa (granny smith)
1-2 punasipulia
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
3 rkl kapriksia
Kastike
2 prk (à 2 dl) ruokajugurttia
1/2 dl juokseva hunajaa
3 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl persilijasilppua
Koristeluun
Isoja varrellisia kapriksia ja  persilijasilppua

1. Pilko keitetyt, jäähtyneet perunat ja herkkukurkut reiluiski paloiksi.
2. Kuori ja paloittele omenat ja punasipulit ja viipaloi oliviit
3. Sekoita kastikkeet ainekset keskenään
4. Yhdistä kaikki salaattiainekset ja kääntele joukkoon kastike. (laita kastiketta pikkhiljaa, jotta saat sitä itsellesi sopivan verran)
5. Anna maustua muutaman tunnin ajan viileässä

Perunasalaattiin voisi oliivien ja kapriksen kanssa laittaa myös vaikka fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, silloin omenat kannattaa jättää pois ja lisätä kastiketta vain ihan pikkuisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.