Tämä ohje on Pirkka-lehdestä ja siinä ohjeessa täytteenä oli pakastemarjoja.

Muruseos
100 g voita/margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria
1/2 tl kardemummaa
Pohjataikina
n. 1/3 osa muruseosta
1 1/2 dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna
Rahkatäyte
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
1 purkki säilykepersikoita
(tai 400 g pakastemarjoja
Pinnalle
n. 1/3 muruseoksesta
1. Sulata rasa mikrossa kulhossa ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva joukkoon. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.
ota muruseoksesta 1/3 erikseen ja sekoita loppuun muruseokseen jugurtti ja kananmuna ja levitä taikina piirakkavuokaan tai irtopohjakakkuvuokaan.
3. Sekoita rahka, sokeri, muna ja vanilliinisokeri keskenään ja levitä rahkaseos piirakkapohjan päälle. Asettele päälle viipaloidut persikat tai kohmeiset marjat. Laita viimeiskeksi koko komeuden päälle muruseos
4. Kypsennä piirakkaa 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa haaleana tai jääkaappikylmänä jäätelon kera.
Tämä ihanan mehevä ja herkullinen piirakka on muuten aika samantapainen kuin railin rahkapiirakka.