Panzanella salaatti

Kaunis ja herkullinen salaatti sellaisenaan tai kesäisen grilliruoan seuraksi. Tästä taitaa tulla meidän perheen aikuisten tämän kesän suosikki.

Ohje on suora kopio Glorian ruoka&viini -lehdestä. Joitakin työvaiheita oikaisin, jotta sain ruoan hiukan nopeammin pöytään. Tosi hyvää tuli.







2 pientä kesäkurpitsaa
4 viipaletta maalaisleipää
2 rkl öljyä
2 tomaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 kesäpunasipuli
2 paprikaa
1 pkt (125 g) bufalamozzarellaa
2 dl kivettömiä mustia oliiveja
2 rkl pieniä kapriksia
1/2 ruukkua basilikaa
Kastike
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/4 tl chilihiutaleita

1. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat suupalan kokoisiksi paloiksi. Voitele ne kevyesti öljyllä ja paista muutama minuutti grillissä vihannespannussa, parilapannussa tai wokissa. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
2. Grillaa / paahda paahtimessa leipäviipaleisiin kaunis väri.  Kuutioi viipaleet.
3. Lohko isot tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit.
4. Poista punasipulin varsi ja viipaloi sipuli.

Laita kaikki kasvikset tarjoiluastiaan. Kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja leipäviipaleiden kanssa kulhoon. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada kastike salaattiin ja anna maustua noin 30 min.

Viimeistele riivityillä basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.