Peruna-linssisalaatti

Ihanan raikas, tosi ruokaisa peruna-salaatti. Rosmariini tuo tähän kivan välimerellisen maun.

Vähän vahingossa huomasin, että tämä sopii tosi hyvin Tzatsikin tai muun jogurttikastikkeen seuraksi. Syö sellaisenaan tai lisäkkeenä vaikkpa kreikkalaisten lihapullien kanssa.






Alkuperäisessä ohjeessa (KevytKokki-lehti vuosimallia 2009) perunan seuraksi laitettiin jäävuorisalaattia. Päätin itse laittaa ruocolaa ja se sopi tosi hyvin.

Ohje Neljälle:

4 kiinteää Perunaa
200 g Vihreitä linssejä (esim. GoGreen valmiiksi liotetut linssit)
2-3 vihreää Omenaa (GrannySmith)
2 ruukkua Rucolaa tai 1 ruukku jäävuori tms. salaattia)

Kastike:
1 tl balsamiviinietikaaa
1 tl sitruunamehua
2 tl dijonsinappia
2 tl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
1-3 rkl hienoksi hakattua tuoretta rosamariinia
Sormisuolaa oman maun mukaan

1. Keitä perunat kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi.
2. Huuhtele ja valuta linssit.
3. Kuutioi omenat
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaatin joukkoon.
5. Sekoita revitty ruocola (salaatti) juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.