Tämän ihanan juustokakun ohjeen sain vuosia sitten parhaalta ystävältäni. Aluperäinen ohje on tehty limestä ja siitä ovat aina kaikki kovasti tykänneet.
Ajan saatossa olen limekakkusta tehnyt erilaisia versioita ja tällä kertaa tein kakun sitruunasta.
Helppoa ja aivan ihana jälkkäri ja kahvipöydän herkku!
Kakku jää tällä ohjeella aika littanaksi. Silloin kun on enemmän vieraita teen täytettä tupalmäärän vaikka silloin täytettä jääkin jonkin verran ylimääräistä. Mutta sillä tavalla saan kivan korkuisen kakun. Kuvassa sitruunaversio, joka on tehty alkuperäisen ohjeen mukaan ilman tuplatäytettä. Se riittää hyvin pienemmälle porukalle.
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
2 vanilijatangon siemenet / aitoa vanilijapulveria
4 liivatelehteä
1 sitruunan mehu (2 limen mehu)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 12 kpl digestive-keksejä
75 g Voita
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi (laita keksit muovipussiin ja murskaa kaulimella)
3. Sulata voi ja sekoita keksimurjuen sekaan
4. Pingota irtokakkupohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimassa pohjalle. (älä painele liian tiiviksi, pohja saa jäädä murumaisen rapeaksi.) Laita jääkaappiin viilenemään.
5. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
6. Sekoita tuorejuusto ja valkuaisvaahto tasaiseksi massaksi
7. Purista sitruuanan / limen mehu ja laita vesilasiin
8. Lämmitä mehu mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota sekoittamalla kiehuvan kuumaan sitruuna/limemehuun
9. Valuta siruunamehu ohuena norona tuorejuusto-massaan ja sekoita koko ajan voimakkaasti.
10. Valuta täyte kylmän keksipohjan päälle ja laita päälle tiivis kansi. Sitten koko komeus jääkappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi. Mieluiten yön yli. Koristele marjoilla tai sitruunan/limen viipaleilla ja tarjoile kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.