Tämän ihanan leivän ohje löytyi kevään Maku-lehdestä. Rapea kuori ja mehevä sisältä. Tämän paistuessa uunissa kotiin leiviää aivan ihana tuoksu!
Jotakin jätin ohjeesta pois ja jotakin lisäsin. Muuten on suora kopio lehden ohjeesta.
1/2 purkkia maitorahkaa
2 dl vettä
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
Leivän pinnalle:
Merisuolaa
Tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
Levite:
1/2 prk maitorahkaa
50 g pehmeää voita
1 dl tuoreita yrttejä (ruohosipulia, persilijaa)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1. Sekoita rahka ja vesi. Lämmitä se käden lämpöiseksi
2. Liuota joukkoon hiiva, hunaja ja suola. Lisää speltti- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan samalla alustaen.
3. Lisää loppuvaiheessa öljy ja rosmariini. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa.
4. Kohota (hyvä kohotuskaappi on mikro) liinalla peitettynä noin 30 min
5. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja asettele ne leivinpaperin päälle pellille isoksi renkaaksi vieriviereen.
6. Peitä leivinliinalla ja kohota noin 20 min.
7. Voitele oliiviöjyllä ja ripsauta pinnalle suolaa ja rosmariinia
8. Paista 200-asteessa noin 15-20 min.
9. Valmista levite sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.