Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka ja vanilijajäätelö maistuvat kesälle!

Tämä on helppo perusohje, josta tykkäämme kovasti koko perhe. Tällä ohjeella olemme lasten kanssa tehneet piirakkaa monet monet kerrat, kun olemme ensin metsäretkellä poimineet mustikoita. Ja parhaimmillaan piirakka onkin tietysti tuoreista, itsepoimituista marjoista  leivottuna mutta kyllä tämä pakastemustikoistakin tehtynä maistuu ihanalta!

Lehti, josta tarkistan ohjeen, kun aloitamme  leipomisen alkaa olla niin pahasti pienten rasvaisten ja mustikkaisten sormenjälkien peitossa, että päätin laittaa ohjeen varmuuden vuoksi tänne turvaan ja säilöön.









1 dl sokeria
200 g voita
1 muna
5 dl vehnäjauhoja

3-4 dl mustikoita / muita marjoja
(2 tl perunajauhoja, pakastemarjoja varten)

1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin
2. Lisää muna ja jauhot
3. Nypi taikinaksi ja muotoile taikinasta tiivis pallo
4. Anna taikinan hengähtää jääkaapissa puolisen tuntia
5. Voitele vuoka
6. Kauli takinasta leivinpaperin päällä vuokaa suurempi ympyrä ja nosta taikinalevy vuoan päälle.
7. Kauli reunjen yli jäävästä taikinasta levy, josta leikaat taikinarullalla suikaleita.(Voit myös murustella jäljelle jääneen taikinan pikkuisiksi kokkareiksi piirakan päälle. Ne paistuvat ihanan rapeiksi uunissa.)
8. Lisää mustikat taikinan päälle ja tee taikinasuikaleista ristikko piirakan päälle. (jos teet taikinan pakastemarjoista, sekoita kulhossa marjat ja pari teelusikallista perunajauhoja keskenään ja lisää kumoa sitten marjat taikinan päälle)
8. Paista 200 asteessa noin puolituntia.
9. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä. Tarjoile hiukan sulaneen vanilijajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.