Ihana Lammas-tomaattipiiras

Nam, Nam!

Uudessa Ruoka & Viini -lehdessä oli aivan ihanalta kuulostava piirakkaohje, jota olin ajatellut kokeilla Pääsiäisenä. Mutta en malttanut odottaa....Tänään olin lasten kanssa koko päivän Korkeasaaressa ja kotiin palattuamme tuntui niin mukavalta ajatukselta mennä saunaan ja syödä saunan jälkeen jotakin suolaista hyvää. Joten päätin ottaa varaslähdön ja kokeilla tätä ohjetta, joka oli jo muutaman päivän kummitellut mielessä.

Ja täytyy sanoa, että piirakka on aivan mielettömän hyvää, suosittelen kokeilemaan!
Hiukan muutoksia tein ohjeeseen maustamisen ja ainesten suhteen mutta muuten tämä on suora kopio  Mausteinen Lammas-tomaattipiirakka -ohjeesta.

Huokempi versio syntyy laadukkaasta naudan paistijauhelihasta ja on varmasti myös todella hyvää!




 
Noin 12 annosta
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl bulgarian jugurttia
n 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
Täyte:
400 g lampaan jauhelihaa tai kypsää lampaan lihaa vaikka pääsiäisestä ylijääneet lammaspaistin palat.
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tl voita
1/2  tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl punaviiniä
250 g tuoreita kirsikkatomaatteja (alkuperäisessä ohjeessa 400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja)
100 g Feta-juustoa
Lisäksi:
1 rosmariinin oksa
1 kananmuna

1. Sekoita jogurtti pehmeään voihin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita jogurtti-voi seokseen. (taikina jää tahmeaksi). Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi tekeytymään. (Kylmänä taikinaa on helpompi työstää). Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Paloittele kirsikkatomaattit noin kolmeen-neljään osaan.
3. Paloittele tarvittaessa lampaanliha suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja lisää lampaan jauheliha / lihapalat. Ruskista kunnolla mausta suolalla ja píppurilla. (käytä suolaa ripaus vain sillä täytteeseen tulee vielä suolaa feta-juustosta).
4. Lisää tomaattipyree ja kirsikkatomaattit ja paistele hetki niin, että tomaatit hiukan kypsyvät.
5. Lisää viini ja anna hautua hiljalleen poristen niin, että neste on melkein kokonaan haihtunut. Maista ja tarkista maku!
6. Ota taikinasta 1/4 syrjään ja kauli loppu taikina jauhotetulla leivinpaperilla jauhoja apuna käyttäen paistovuokaa suuremmaksi levyksi ja nosta levy vuokaan ja irrota/leikkaa ylimääräinen taikina ja paperi pois.
7. Laita täyte pohjan päälle ja ripottele päälle murustettua feta-juustoa sekä rosmariin lehdet.
8. Kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi ja voitele munalla. Leikka pizza-hyrrällä pitkiä tankoja täytteen päälle ja nipistä päät tiukasti piirakakan pohjataikinaan kiinni.
9. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-30 min, tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Tarjoa hiukan jäähtyneenä raikkaan salaatin ja punaviinin kera.

(Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin täytteen maustamiseen 1/2 tl kaardemummaa ja 1 tl marokkolaista ras-el-hanout-mausteseosta. Ei siis lainkaan suolaa ja mustapippuria)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.