Purjo-HerkkusieniLohi



Tämän herkullisen reseptin olen saanut äidiltäni ja tästä mielettömän helposta ja nopeasta ruoasta on tullut yksi meidän perheen kestosuosikeista.

Ohje on suurpiirteinen ja tälläkertaa lohipala oli aika pieni. Kuorrute riittäisi hiukan isommankin palasen päälle.



'

600 g Lohta
1 rasia herkkusieniä
1 purjo / nippu kevätsipuleita
200g  ranskankermaa
Suolaa, pippuria
(sitruunaa maustamiseen)

1. Laita lohi uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi kevyesti sitruunanmehulla
3. Viipaloi herkkusienet sekä purjo/kevätsipuli. Käytä myös vihreää vartta.
4. Kuullota sieniä ja purjoa pannulla ja lisää ranskankerma. Sekoittele ja kaada lohen päälle.
5. Paista 220 asteisessa uunissa noin 30 min tai kunnes lohi on kypsää. Tarjoa heti keittettyjen perunoiden, perunasoseen tai riisin kera. Hyvää myös sellaisenaan vaikka rapean salaatin kera.