Yrttinen katkarapupasta

Todella nopea ruoka!

Tämä resepti syntyi melkein vahingossa, kun piti saada lounasta nopeasti ja ensin tuntui, ettei jääkaappissa ole mitään. Mutta sitten muistin, että rakas isosiskoni kertoi käyttäneensä joskus
pastakastikkeeseen  Mascarpone-juustoa kerman tilalla ja siitä rohkaistuneena päätin yrittää tehdä niistä raaka-aineista ruokaa mitä kaapista löytyi.



Koska tein ruoan kiireessä ja suit sait sukkelaan, ovat määrät suuntaa antavia,
joten maistele ja mausta maun mukaan ruokaa tehdessä.

Noin 200 g pakaste katkarapuja
1 purkki mascarpone-juustoa
Tuoreita yrttejä: Basilika, timjami, Salvia silputtuna yhteensä noin 1 dl verran.
(vaihtele yrttejä oman maun mukaan)
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl chlijauhetta
1/2-1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
Öljyä paistamiseen

Vinkki: Kastikkeeseen sopisi varmasti myös loraus valkoviiniä ja kastikkeen voisi tehdä myös siivuiksi leikatusta ilmakuivatusta kinkusta.

1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pastaa suolavedessä noin 200 g pakkauksen ohjeen mukaan
2. Silppua yrtit valmiiksi
3. Murskaa valkosipuli ja kuullota sitä ja chlipippuria hetki kasarissa
4. Lisää mascarpone-juusto, sitruunamehu ja katkaravut ja hämmentele.
5. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna poreilla vain hetki, ettei ravut sitkisty
6. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa, pippuria sekä sitruunamehua
7. Lisää pasta kastikkeen joukkoon, sekoittele ja tarjoile heti rapean leivän kera ja raikkaan veden tai valkoviinin kera.

Jos ruokaa jää, voit tuunata kylmästä annoksesta kasviksia ja salaattia lisäämällä vaikka lounassalaatin töihin mukaan.