Tiramisutuulihatut
Herkkusuille!
Tämä ohje löytyi noin viisi vuotta vanhasta Ruoka & Viini -lehdestä jo Jouluna, kun selailin lehtiä. Siitä asti on tehnyt mieli kokeilla näitä ihanuuksia mutta jotenkin tuulihattujen tekeminen tuntuu aina vähän vaivalloiselta vaikka oikeastaan taikina on todella helppo eikä näiden tekemisessä ole sen enempää vaivaa kuin muissakaan leivonnaisissa.
Täyte:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g mascarponejuustoa
3 rkl tosi vahvaa kahvia
1 liivatelehti
40 pientä ja 20 isompaa tuulihattua
100 g voita tai margariinia
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa
Koristeluun
Kaakaojauhetta
1. Täytteen voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
2. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa seosta, kunnes siihen muodostuu neulanpään kokoisia kokkareita.
3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdon täytyy pysyä ylösalaisin käännetyn kulhon pohjassa.
4. Yhdistä valkuaisvaahto keltuaisseokseen ja lisää mascarpone-juusto. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella, kunnes täyte on sileää ja vispilästä jää aaltokuvioita pinnalle.
5. Keitä vahvaa kahvia ja purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois. Liota liivatelehti sekoittamalla se kahvitilkaan (3 rkl). Valuta sitten kahvi ohuena nauhana mascarpone-vaahtoon ja sekoita. Laita täyte jääkaappiin hyytymään noin 3-4 tunniksi tai yön yli.
6. Valmista tuulihatut. Mittaa voi ja vesi teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut.
7. Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina, joka irtoaa kattilan reunoista.
8. Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella huolellisesti joka välissä. Lisää viimeisen munan kanssa leivinjauhe. Jatka vatkaamista jonkin aikaa.
9. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille. Voit myös käyttää pursotuspussia.
10. Paista tuulihatut 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat kauniin kullankeltaisia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana ettei tuulihatut lässähdä. Jäähdytä valmiit tuulihatut.
11. Leikkaa tuulihattujen lakki melkein irti ja täytä tiramisutäytteellä. Siivilöi pinnalle kaakaojahetta ja herkuttele.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.