Pähkinäiset sämpylät


Jostakin syystä sämpylät eivät käsissäni läheskään aina onnistu vaikka ovatkin hyvin yksinkertaisia tehdä.

Parhaimmat sämpylät olen leiponut Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoilla, joten melkein aina kun sämpylöitä teen käytän kyseisiä jauhoja ja jauhopussin ohjetta hiukan mukaillen. Taikinaan sitten lisäilen milloin mitäkin ja tällä kertaa paahdoin mukaan pähkinöitä.


2 dl hienonnettuja ja paahdettuja saksanpähkinöitä
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
75 g margariinia
11-13 dl Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoja tai muita sämpyläjauhoja

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Hienonna ja paahda pähkinät.
2. Liuota hiiva kädenlämpoiseen nesteeseen ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
3. Lisää suola, hunaja seä osa jauhoista ja pehmeä margariini sekä paahtetut pähkinät
4. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
5. Kohota kulhossa lämpimässä paikassa liinan alla 15-30 min
6. Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja anna kohota vielä hyvin
7. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.