Kakkutikkarit

Kakkutikkarit olivat yllättävän
helppo valmistaa ja niitä
on hauska tehdä myös lasten kanssa.
Taikina on helposti käsiteltävää
myös lasten kätösissä ja koristeleminen
on lapsista tosi kivaa kun
kulhoissa erilaisia strösseleitä, joista
saa valita itse tikkarin koristeet.

Juuri kun jaksoin näitä kokeilla, luin
uudesta ruokalehdestä, että kakkutikkarit
ovat jo ihan out! Kuuminta hottia ovat nyt
 erilaiset donitisit värikkäine kuorrutteineen.....

Noin 20 kpl
Iso paketti dominokeksejä (tuplapaketti)
vajaa 1 paketti maustamantona tuorejuustoa (200 g)
1 iso levy suklaata (tummaa suklaata / valkoista suklaata, riippuen siitä minkävärisen ja makuisen kuorrutteen haluat)
Koristeluun erivärisiä srösseleitä, kookoshiutaleita tai vaikka pähkinärouhtetta
Tikkaritikkuja / grillaustikkuja katkaistuna sopivan pitkuisiksi tikuiksi
1. Murskaa keksit. (laita muovipussiin ja kauli/hakkaa kaulimella murskaksi)
2. Puristele tuorejuustoa pikkuhiljaa keksimurun sekaan sen verran, että saat aikaiseksi helposti muotoiltavaa ja kiinteää taikinaa
3. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi muotoilla
4. Tee taikinasta pieniä palleroita ja laita tikku kiinni palleroon. Laita tikkarit kylmään hetkeksi tai yön yli.
4. Sulata suklaa vesihauteessa ja ota esille koristeet ja laita korkeareunaiseen tarjoiolukulhoon sokeria, jossa tikkari pysyy pystyssä.
5. Dippaa tikkari suklaaseen ja sitten koristeisiin. Ja laita valmis tikkari tarjoilukulhoon. Laita jääkaappiin jähmettymään ja odottamaan tarjoilua.