Pikkuneidin 3-vuotis synttärikakku maistuu mansikalta ja valkosuklaalta,
Tänä vuonna kakkua koristi pinkin värinen kukka, neitokaisen toiveen mukaan.
Pohja:
150 g digestive keksejä
75 g voita tai margariinia
Mansikkatäyte:
2 dl kuohukermaa
100 g vanilijarahkavalmistetta (Sunnuntai)
3 liivatetta
200 g mansikoita
1/2 dl sokeria
Valkosuklaatäyte:
200 g Fazerin valkoinen Blocksuklaa
250 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
1. Jauha keksit mutukdi. Sulata voi ja lisää se keksimurujen sekaan. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele massa halkaisijaltaan 20 cm olevan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet ensimmäisen täytteen.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota kerma. Sekoita vaahdon sekaan vanilijarahka.
4. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita kermarahkavaahtoon liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen noin 30 min.
5. Valmista nyt päälimmäinen täyte. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita ranskankerma suklaan sekaan.
6. Vaahdota kerma ja kääntele se suklaa-ranskankerma seokseen. Kaada täyte mansikkatäytteen päälle ja laita jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi tai yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.