Tätä herkullista ohjetta voi hyvin muunnella vaihtamalla yrttejä oman maun mukaan. Tämä on hiukan muunneltu versio Lasten kanssa keittiössä -keittokirjan ohjeesta.
Neljälle:
4 Broilerin rintafileetä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl timjamia silputtuna
1 tl merisuolaa
ripaus mustapippuria
1 sitruuna viipaloituna
Yrttivoikastike:
1 dl kylmää vettä
nippu persilijaa hienoksi silputtuna
nippu timjamia hienoksi silputtuna
175 g kylmää voita
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 kananmunan keltuainen
1. Tee terävällä veitsellä rintafileisiin ristikkäisiä viiltoja
2. Sekoita marinadi: oljy, hunaja, valkosipulinkynsi, timjami ja suola sekä mustapippuri. Sivele fileet kauttaaltaan mausteseoksella. Ja anna maustua vähintään tunti.
3. Paista fileisiin kuumalla pannulla hyvä väri ja laita sitten voideltuun uunivuokaan. Viipaloi päälle sitruunoita, peitä foliolla ja anna kypsyä 225 asteisessa uunissa 20-30 min tai niin kauan, että fileet ovat täysin kypsiä.
4. Valmista kastike sillä aikaa, kun fileet kypsyvät uunissa. Laita kattilaan vesi ja hienoksi silputut persilija ja timjami. Kiehauta.
5. Lisää voi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen koko ajan vatkaten noin 10 min
6. Valuta keltuainen kastikkeen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja tarkista maku.
7. Nosta kypsät fileet uunista ja valuta päälle hiukan kastiketta. Jätä loppukastike pöytään tarjolle. Tarjoa fileiden kanssa vihanneksia/riisiä/pastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.