Ranskalainen tomaatti-oliivileipä

Päältä rapea ja sisältä mehevä. Tämä herkullinen leipä kannattaa syödä paistopäivänä, uunilämpimänä.

Yli jääneen leivän voit säilyttää jääkaapissa. Paahda  kylmät leipäviipaleet ennen tarjoilua.

Tämä leipä on helppo ja tosi nopea tehdä sillä se kohotetaan leivinjauheella siksi sen koostumuskin on muffinsimainen.




4 kananmunaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
3/4 tl mustapippuria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g emmentaljuustoa
1 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl täytettyjä vihreitä oliiveja
1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
1 dl kurpitsan siemeniä (pinjan siemeniä) taikinaan + hiukan leivän päälle
Voita vuoan voiteluun

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen  ja voitele pitkulainen leipävuoka.
2. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää jugurtti ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihihn ja lisää jauhoseos taikinaan.
4. Kuutioi juusto, pilko tomaatit ja halkaise oliivit. Sekoita kaikki taikinaan sekä myös öljy.
5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Ripottele päälle kurpitsan siemeniä.
6. Paista leipää uunin kestitasolla noin 1 h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.