Karamellisoitu kala

Ihanan herkullinen, Vietnamilainen kalaruoka. Ohje löytyi Mondon Ruoka&Matka -lehdestä. Vietnamilainen ruoka on usein työlästä kaiken pilkkomisen ja paistamisen vuoksi. Tämä ruoka oli helppo ja yksinkertainen tehdä!
Neljälle:
500 g lohta
1 sipuli
4 rkl kalakastiketta / soijaa
3 rkl sokeria
2 tl  mustapippuria
öljyä paistamiseen
noin 10 cm pala kevätsipulia
1 chli
Karamellikastike
Vajaa 2 dl sokeria
pieni pala voita
2 dl kuumaa vettä

1. Pese, kuivaa, poista nahka ja paloittele kala reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko sipulit. Sekoita marinadin ainekset kalakastikkeesta, sokerista, pippurista ja sipuleista. Marinoi kalaa noin 20-30 min.
2. Valmista karamellikastike: Laita kattilan pohjalle pieni määrä voita ja sokeri. Lämmitä sokeria koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut ja kullanruskeaa. Lisää kuuma vesi. HUOM,  ole varovainen. Kaada kuuma vesi kattilan reunoja pitkin ja varo käsiä, sillä kuuma sokeri voi räiskyä. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut kuumaan veteen.
3. Paista loheen kiva väri ja rapea pinta ja lisää karamellikastike. Hauduttele hiljalleen ja anna kastikkeen keittyä kokoon. niin, että sitä ei ole oikeastaan jäljellä kuin pikku tilkka.Tarkista välillä ettei kala pala.
4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa kalakastiketta ja sokeria. Viimeistele kala pippurilla, pilkotulla kevätsipulilla ja chilillä ja nauti sellaisenaan tai  tarjoa keitetyn riisin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.