Bataattikeitto Caprin tapaan

Ihana kesäinen bataattikeitto joka viimeistellään mozzarella-juustolla ja tomaatilla. Älä pelästy pitkää ainesluetteloa, keitto valmistuu nopeasti ja edullisesti isommallekkin porukalle. Ohjeen sain Maku-lehdestä ja tästä tuli varmasti yksi suosikkikeitoistani. Keiton voisi varmasti tehdä myös kotimaisista kesäporkkanoista, jos haluaa suosia tuoretta lähiruokaa...
10 alkuruoka-annosta tai
noin 4-5 ruoka-annosta

Reilu 800 g Bataattia / Porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 l vettä
1 tlk (400g) paseerattua tomaattia
3 kasvisliemifondia
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1/4 tl mutapippuria
125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
2 dl ruokakermaa
2 appelsiinin mehu (noin 2 dl)
Päälle
Noin 100 g mozzarellaa
2 kypsää tomaattia
2 tl vaaleaa balsamicoa / valkoviinietikkaa
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1/4 tl mustapippuria myllystä
1/5 tl suolaa

1. Kuori ja leikkaa bataatit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kääntele bataatteja ja sipuleita kattilan pohjalla kuumassa öljyssä hetken aikaa. Lisää vesi ja paseerattu tomaatti. Sekoita mukaan liemifondit sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 min.
2. Liuota mukaan tuorejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mukaan vielä ruokakerma ja apppelsiinien mehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suola.
3. Leikkaa mozzarella ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne sekä mausteet keskenään. Tarjoile keiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.