
10 alkuruoka-annosta tai
noin 4-5 ruoka-annosta
Reilu 800 g Bataattia / Porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 l vettä
1 tlk (400g) paseerattua tomaattia
3 kasvisliemifondia
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1/4 tl mutapippuria
125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
2 dl ruokakermaa
2 appelsiinin mehu (noin 2 dl)
Päälle
Noin 100 g mozzarellaa
2 kypsää tomaattia
2 tl vaaleaa balsamicoa / valkoviinietikkaa
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1/4 tl mustapippuria myllystä
1/5 tl suolaa
1. Kuori ja leikkaa bataatit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kääntele bataatteja ja sipuleita kattilan pohjalla kuumassa öljyssä hetken aikaa. Lisää vesi ja paseerattu tomaatti. Sekoita mukaan liemifondit sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 min.
2. Liuota mukaan tuorejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mukaan vielä ruokakerma ja apppelsiinien mehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suola.
3. Leikkaa mozzarella ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne sekä mausteet keskenään. Tarjoile keiton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.