Kotijuustosalaatti

Tämä ihana salaatti viimeistellään mausteisella leipämurulla.

Ohje löyti Koti ja Keittö -lehdestä.
Alunperin ohjeessa kotijuustokin tehtiin itse, mä vähän oikaisin ja ostin juuston kaupasta ja hyvää tuli! Hiukan jäi kuitenkin itse tehty kotijuusto kaivelemaan ja varmasti sitä joskus kokeilen, olisi varamsti tosi herkullista!






4-6 annosta
2 pakettia kotijuustoa
2 ruukkua rucolaa
1 ruukku basilikaa
500 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja (tuoreina tai uunikuivattuina)
Leipämuruseos
2-3 viipaletta vaaleaa leipää
1-2 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
noin 10 basilikan lehteä
ripaus kuivattuja chilihiutaleita
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
loraus oliiviöljyä
Lisäksi
§Oliivilöjyä
sormisuolaa
mustapippuria
balsamiviinietikkaa

1. Valmista ensin muruseos: Revi leipäviipaleet ja hienonna veitsellä tai monitoimikoneessa.
2. Hienonna valkosipuli sekä basilika ja raasta sitruunan kuori. Yhdistä leivänmuruihin.
3. Lorauta hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja ripsauta mukaan chilihiutaleita.
4. Paista rapeaksi pannulla ja jäähdytä
5.  Ja sitten salaatin kimppuun: Revi rucola ja basilika lautasille
6. Leikkaa kotijuusto kivoiksi paloiksi ja halkaise tomaatit. asettele salaattipedin päälle
7. Pirskota päälle oliiviöljyä sekä balsamiviinietikkaa ja hiukan sormisuolaa sekä mustapippuria
8. Viimeistele leipämuruseoksella



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.