FetaPinaattipiirakka

Tämä ihana kasvispiirakka on säilynyt yhtenä mun suosikeista jo vuosia. Ohjeen sain Isosikolta kauan kauan sitten.

Pohjan ohjeen olen napannut toisesta leivontakirjasta sillä tykkään tehdä piirakkapohjista, joissa on kauraleseitä. Ne tuovat kivaa rakennetta ja makua!







Pohja:
150 g voita ja margariinia
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
(ripaus suolaa, jos käytät voita laita suolaa varovasti)
Täyte
Tuoretta pinaattia pari laatikollista
Fetaa (Patros) yksi paketti murustettuna
4 kananmunaa (ihan oikein,  4 kananmunaa!!!)
1 1/2 dl vettä
1 valkosipulin kynsi
Mustapippuria
Vahvaa juustoraastetta piirakan päälle (mustaleima emmental)

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää pehmä margariini. Nypi murumaiseksi taikinaksi ja lisää muna. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkappiin siksi aikaa, kun teet piirkakan täytteen.
2. Revi pinaattia pikkuisen pienemmäksi ja hauduttele paistinpannulla voissa hetken aikaa.
3. Riko kananmunien rakenne kevyesti kulhossa ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään
4. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle juustoraastetta
5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Tarjoa raikkaan tomaatti-vihersalaatin kera.

Isosiskoseni muistaakseni kertoi joskus tarjonneensa piirakan kanssa kylmäsavuporotäytteisiä kirsikkatomaatteja. Varmasti hyvä ja herkullisen näköinen pari vaikka illanistujaisissa.
Pitäsikin tehdä joku päivä noita täytettyjä tomaatteja, jotta saadaan noiden herkkullisten pikkusuolaisten ohje tänne muistiin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.