Ainesluettelo on aika pitkä, mutta älä pelästy. Ruoka on kuitenkin aika simppeli valmistaa. Kasvikset voi vaihtaa oman maun mukaisiksi
Parsakaalia 300 g (tai vaikkapa sokeriherneitä)
300 g tuoreita herkkusieniä
1 keltainen paprika
4 kevätsipulia tai 1 purjo
1 tuore Chilipaprika
Oliiviöljyä
300 g Tofua (tai vaikkapa kanaa)
Kastike:
1 tl jauhettua korianteria
1 kuivattu tähtianis
1 tl kuivattua juustokuminaa
1 tl muskottipähkinää
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä (tai seesamiöljyä)
1 dl Cashewpähkinöitä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1/2 dl chilikastiketta
1/2 limetin kuori ja 1 limen mehu
2 rkl hunajaa
1. Kuori ja hienonna sipulit
2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää korianteri, muskotti, juustokumina sekä sipulit. Kuullota hetki.
3. Lisää pähkinät, chilkastike, limen kuoriraaste, limen mehu, hunaja sekä tuore inkivääri ja tähtianis
4. Anna porista hiljalleen noin 10 min ja poista tähtianis ja soseuta kastike tasaiseksi ja tarkista maku.
5. Jaa parsakaali kukinnoiksi ja paloittele sopiviksi paloiksi, viipaloi herkkusienet ja suikaloi paprika. Kuori ja paloittele purjo/kevätsipuli.
7. Pilko Tofu ja paista kullan ruskeaksi ja mausta suolalla
6. Paista kasviksia wokkipannulla öljyssä hetken aikaa ja lisää ruskistetut tofut sekä kastike sekoita kastike ja kasvikset sekä tofu ja tarjoile heti riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.