Jouluinen Persikka-Mascarponepiirakka

Hennosti Glögille maistuva persikkapiirakka kahvipöytään. Tämän ohjeen napasin vanhasta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä ja huomasin, että sama ohje on myös tämän vuoden KodinKuvalehden Joulu-lehdessä. Näin nämä reseptit näköjään kiertävät lehdestä toiseen. Aluperäisessä ohjeessa käytettiin täytteessä kuivattuja aprikooseja. En itse niistä välitä, joten muutin ohjetta pikkuisen käyttämällä säilöttyjä persikoita. Oikein hyvä ja mehevä torttu tuli ja mukavasti joulun makuinen!

8-10 palaa

Pohja:
175 g  Voita
5 dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
3/4 dl kylmää vettä
Täyte:
250 g Säilykepersikoita viipaloituna
3 dl alkoholipitoista vaaleaa glögiä
1 rasia (250 g) mascarponea
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
Päälle:
1 kananmuna
Kourallinen mantelilastuja
Koristeluun:
Tomusokeria

1. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja anna lämmetä isossa kulhossa huoneenlämpöiseksi
2. Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Kaada jauhoseos voikuutioiden sekaan ja nypi ainekset murumaiseksi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa vaivaamista.
3. Muotoile taikinasta pallo ja kääri tuorekelmuun. Laita taikian jääkaappiin noin tunniksi.
4. Viipaloi valutetut persikat ja laita ne glögiin marinoitumaan
5. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota taikina jääkaapista. Jaa taikina kahteen osaan.
6.  Kauli toisesta puolikkaasta jauhojen avulla vuoan kokoinen lätty  ja painele läytty voideltuun vuokaan ja sen reunoille
7. Esipaista piirkkapohjaa non 8 min. Käytä painona vaikka herneitä, jotta taikina ei kohoa.
8. Valuta persikat ja lado ne esipaistetun piirakan pohjalle. Raaputa vanilijatangon siemenet mascarponen joukkoon ja lisää sokeri sekä kananmuna. Sekoita ja kaada persikoiden päälle.
9. Kauli toisesta taikinan puolikkaasta kansi ja laita se täytteen päälle. Painele reunat kiinni pohjataikinaan.
10. Voitele munalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä. Ripottele päälle mantelilastuja ja paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa jäähtyneenä tai kylmänä. Koristele halutessasi ennen tarjoilua tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.