Maailman paras Tiikerikakku

Tämä kakku ei taatusti ole kuiva. Ihanan mehevä tiikerikakku on meidän lasten ja isännän lempiherkku. Tätä  pitää leipoa aina metsäretkelle mukaan. Ja välillä ihan vain hyvin vuoksi, kun tekee mieli jotain herkkua. 
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl voisulaa
3 tl leivinajauhetta
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 dl Ruokakermaa
1 1/2 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta   

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhot. Lisää muna-sokerivaahtoon rasva ja sen jälkeen jauhoseosta sekä ruokakermaa vuorotellen.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Mausta 3/4 osa vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.
4. Kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa. Päälimmäiseksi vaaleaa.
5. Paista  noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puiseen tikkuun. kumoa jäähtyneenä.                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.