PinjansiemenPatonki

Sain Äidiltäni kivan Kotilieden leivontakirjan. Kirjassa on mutkattomia ohjeita selkeiden ohjeiden ja hyvien kuvien kera. Kirjan inspiroimana innostuin ja uskaltauduin leipomaan patonkia ja oikein herkullista tuli. Rapeaa päältä ja pehmeää sisältä.

Alkuperäisessä ohjeessa patonkiin leivotiin saksanpähkinöitä mutta tällä kertaa en vaihtuivat pinjansiemieniin ja leipäsiirappi hunajaan, kun niitä oli kaapissa valmiina.

80 g pinjansiemeniä (yksi pieni pussillinen)
25 g hiivaa
5 dl vettä
1 dl maitoa
2 rkl hunajaa
1 rkl hienoa merisuolaa
1 1/2 dl grahanjauhoja
Korkillinen rypsi- tai oliiviöljyä
n 13 dl vehnäjauhoja.



1. Paahda ensin pinajansiemenet kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hyvin väriä
(jos käytät pähkinöitä niin murskaa niitä hiukan paistamisen jälkeen)
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen.
3. Lisää hunaja, suola ja grahanjauhot sekä 2 dl vehnäjauhoista. Vispaa seosta muutama minuutti.
4. Lisää pinjansiemenet ja loput vehnäjauhoista pikkuhiljaa ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota liinan alla noin tunnin verran.
5. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa neljään osaan ja leivo paloista kapeita patonkeja. Rullaa molemmista päistä kierteelle.
6. Anna kohota liinan alla 10 min
7. Paista patongit 250 asteessa noin 18-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.