Kermainen Suolaheinäkeitto

Lapset olivat mummolassa, joten päätin hemmotella itseäni ihanan vihreällä keitolla. (tätä ei muu perhe suostu syömään, joten tällaiset ovat harvinaista herkkua meikäläiselle ja aika kevyttä ruokaahan tämä olisikin lapsille) Tämän ja kesäisen keiton ohjeen nappasin Gordon Ramsay omassa keittössään -kirjasta.






4 Hengelle:
2 isoa nippua suolaheinää (noin 150-175 g) huuhdottuna
3 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli silputtuna
1 iso peruna (noin 300 g) pieneksi kuutioituna
8 dl kuumaa kasvislientä (tai kanalientä)
2 dl smetanaa
suolaa ja mustapippuria
halutessasi koristeluun punaista suolaheinää

1. Suikaloi suolaheinä
2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää silputtu sipuli, perunakuutiot. Kuullota hetki
3. Kaada kuuma kasvisliemi kattilaan ja anna kiehua niin, että perunat ovat kypsiä
4. Mausta suoalalla pippurilla
5. Lisä suolaheinä liemeen ja  nosta kattila heti liedeltä, kun suolaheinä nuupahtaa
6. Soseuta silkkisen pehmeäksi. (muista varoa kuumaa keittoa, ettei sitä pärskähdä sormille tai kasvoille)
7. Sekoita joukkoon puolet smetanasta ja kuumenna hetki
8. Annostele kulhoihin ja lusikoi pieni nokare smetanaa koristeeksi. Nauti kuumana hyvän leivän kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.