Vanilijainen mustikkatorttu


Silkinpehmeää mascarponekermaa, tuoreita mustikoita ja rapea kardemummalta maistuva muropohja...Nam nam. Piirakkapohjan voi paistaa valmiiksi jo edellisenä päivänä. Siksi tämä herkku on helppo ottaa mukaan vaikka mökille tai piknikille ja täyttää vasta paikan päällä juuri ennen tarjoilua.
Noin 8-10 annosta
Pohja:
Reilu 3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
125 g pehmeää voita
1 1/4 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl kardemummaa
riisiä/kuivattuja herneitä paistamista varten.
Täyte
1 purkki mascarpone-juustoa
1 purkki kuohukermaa (2 dl)
sokeria
1 vanilijatangon siemenet
1/2 l mustikoita tai muita marjoja
(1 sitruuanan kuori raastettuna)
Koristeluun pari basilikan / sitruunamelissan / ahomansikan / metsämustikan lehtiä

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekä kardemumma sekaisin.
2. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Muovaile taikinasta pallo ja laita jääkappiin noin puoleksi tunniksi viilentymään.
3. Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperin päällä levyksi. Kumoa taikinalevy voideltuun piirakkavuokaan. Painele tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoilla. Anna levähtää jääkapissa puolisen tuntia enne paistamista.
4. Leikkaa piirakkavuoan pohjan kokoinen leivinpaperipala ja aseta se pohjan päälle. Kumoa paperin päälle riisiä painoksi. Riisi estää taiknaa kohomasta pohjan kohdalta liikaa ja pitää reunat paikoillaan.
Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 175 asteessa, poista paperi ja riisit ja paista vielä noin 10 minuttia, kunnes pohja saa aavistuksen väriä. Jäähdytä pohja ennen täyttämistä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kevyesti sokerilla ja vaniljatangon siemenillä. Lisää mascarpone-juusto. Sekoita silkinpehmeäksi. Raasta halutessasi sitruunan kuori ja lisää se makua antamaan.
6. Lusikoi täyte piirakkapohjan päälle ja laita kunnon keko marjoja päälle. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.