RuusukaaliBulgur

Tämän kivan ohjeen löysin Me Naiset lehdestä.

Ruusukaalista ja bulgur-vehnästä syntyy maukas ja terveellinen lisäke. Toimii myös sellaisenaan ruokaisana salaattina.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin Kvinoaa.
Laitoin ruoan Bulgur-vehnästä, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Myös suolapähkinät muuttuivat Cashew-pähkinöiksi tällä kertaa.














- 300 g ruusukaaleja
-  2 rkl oliiviöljyä suolaa mustapippuria myllystä 
-  1 1/2 dl  Bulgurn-vehnää          
- 1 dl kuivattuja karpaloita 
- 1 dl cashew pähkinöitä                                                                                        
- 3 rkl persiljaa
Kastike:
- 1 pieni punasipuli 
2 rkl punaviinietikkaa 
1 tl Dijon-sinappia 
2 tl vaahterasiirappia 
- suolaa ja pippuria mausteeksi


1. Puolita ruusukaalit, leikkaa isoimmat neljään osaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Siirrä ruusukaalit uunipellille, lisää ruokalusikallinen öljyä ja sekoita, jotta öljy leviää kaaleille tasaisesti. Paista kaaleja uunissa noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Kaalit saavat pehmetä ja saada väriä pintaan. Jätä kypsät kaalit jäähtymään.

2. Kun kaalit ovat uunissa, keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kypsä bulgur tasaiselle alustalle jäähtymään.

 
3. Tee kastike. Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita se etikan, sinapin ja vaahterasiirapin kanssa. Vatkaa kastikkeeseen ruokalusikallinen öljyä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
 
4. Yhdistä bulgur ja kaalit salaatti vadissa. Lisää kuivatut karpalot ja pähkinät. Sekoita joukkoon kastike. Hienonna persilja salaatin pinnalle.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.