Tomaatti-Mozzarellapiirakka


Mehevä ja maukas kasvispiiras kesätarjottavaksi. Herkuttele tämä piirakka lämpimänä. Sen verran mozzarella venyy, että syömiseen tarvitset haarukan ja veitsen.

Ohje on suora kopio Kinuskikissan sivuilta.

Pohja:200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä
Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Koristelu:
basilikaa
rucolaa

1. Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm).
2. Yhdistä nyppien margariini ja jauhot. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
3. Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225 asteessa 20-30 min.
4. Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.